Volleyboll

Habo kollapsade mot Hylte

Martin Andersson: När det går emot rasar det totalt
2:48 min

I två set spelade Habo jämnt med tippade topplaget Hylte. Andra set kunde Habo dessutom vinna. Men efter pausen var det fina spelet som bortblåst och hemmalaget kollapsade totalt.

I första set visade Habo en härlig vilja och stundtals stark defensiv. Mot slutet syntes dock en skillnad mellan lagen när Hylte la i en högre växel och gick från 18-18 till seger med 25-19.

Habo tog med sig det positiva från första set och kunde vinna ett jämnt och sevärt andra set med 25-22 till hemmapublikens glädje.

Efter pausen föll det unga Habo ihop som ett korthus. En jämn inledning av tredje set förbyttes mot uppgivna miner när Hylte drog ifrån rejält. Det slutade med storförlust, 13-25. Fjärde set fortsatte i samma anda och när Hylte gick upp till ledning med 12-2 var det i praktiken över för Habo. Det blev förlust med 15-25 och således 1-3 i set.

Efter matchen samlade tränardoun Robert Blomqvist och Martin Andersson hela truppen och höll en längre genomgång. Enligt Andersson handlade det bland annat om att det unga Habo i motgång lätt blir sex individer istället för ett lag. "Det måste vi givetvis rätta till, för så kommer man aldrig vända en match", säger Martin Andersson.

Habo - Hylte 1-3 (19-25, 25-22, 13-25, 15-25)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".