1 av 3
Bakom Värnamogalan står representanter för näringslivsföreningar, kommunen och handeln. Foto: Karin Malmsten/Sveriges Radio.
2 av 3
Projektledare Jessica Sandberg och Destinationsutvecklare Carl Helgesson gläds över större och bättre Värnamogala. Foto: Karin Malmsten/Sveriges Radio.
3 av 3
När planerna för Värnamogalan presenterades idag skålades i cider. Foto: Karin Malmsten/Sveriges Radio.
Värnamo

Gala växer efter succé

Destinationsutvecklare Carl Helgesson: Ett sätt att sätta Värnamo på kartan
1:17 min

Värnamogalan blev en sån succé vid premiären i år, så till nästa år växer den rejält. 

Den 6 mars i år hölls för första gången Värnamogalan, då på hotell Scandic. Nu står det klart att evenemanget blir dubbelt så stort nästa gång.

Galan ska bli större och bättre och få plats med ännu fler gäster i en ännu större lokal. Och på scen i mars nästa år står stolta pristagare för att de gjort en insats i sin bygd.
– Det är för att skapa mer attraktion för själva kommunen, säger destinationsutvecklare Carl Helgesson på Värnamo kommun.

I mars nästa år står ett dussin invånare i Värnamo kommun på scen för att hyllas för olika insatser och ta emot sitt pris. Värnamogalan är jättefesten som nu flyttar till Tennishallen för att ännu fler ska få plats.
– Det blir en väldigt stor fest för hela Värnamo, säger projektledare Jessica Sandberg.

Kommentera gärna: Vad betyder en gala med prisutdelning för en kommun?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".