Pierre Ekelöf från ett tidigare program, då han skulpterarade i choklad i studion. Foto: Kajsa Hallberg/SR

Inga konstigheter ger bästa kladdkakan

Landslagskonditorn Pierre: "Ta ut den tidigt"
6:06 min

Många är de bakverk som fått en egen dag, idag är det kladdkakans tur att hyllas. Kocklandslagets Pierre Ekelöf ger bästa receptet.

Han ska snart åka med svenska kocklandslaget för att vinna VM, men Pierre Ekelöf från Vetlanda hann ändå med att ge oss sitt bästa kladdkake-recept, som egentligen är hans frus...

Pierre Ekelöfs frus kladdkaka

100 gram smält smör
2,5 deciliter socker, rörs ner i smöret
2 ägg
1,5 deciliter vetemjöl
0,5 teskedar bakpulver
4 matskedar kakao
2 teskedar vanlijsocker, gärna riktig vanilj, sikta ner i smöret

Grädda i 175 grader 20-25 minuter. Kakan ska inte se helt klar ut, enligt devisen bättre lite för kladdig än lite för torr...

Servera avsvalnad, gärna med grädde och hallon. Inga konstigheter i Pierres kaka alltså, bara vanlig kladdkaka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".