Henrik Rubensson, Pia Wikström och Jesper Ekberg i Finfrämmat. Foto: Alexandra Svedberg/Sveriges Radio.
Jönköping

Finfrämmat tar konserten hem till dig

Har du tänkt på att ta hem bandet istället för att gå på konsert? I så fall finns faktiskt ett alternativ.

Ibland kanske man vill ha lite mingelmusik i bakgrunden när man går där hemma och pular - fast live. Det är precis vad gruppen Finfrämmat från Jönköping erbjuder. Pia Wikström (fiol, piano, melodica och stämsång), Jesper Ekberg (sång och gitarr) och Henrik Rubensson (bas och cajun) åker helt enkelt hem till folk och spelar.

– Idén är egentligen ganska egoistisk. Vi tycker om att spela och har tröttnat lite på att gå ut och fiska efter spelningar. Och sen tänkte vi: när har vi som roligast? Jo, det är ju oftast hemma hos folk; det blir personligt och väldigt välkomnande. Vi brukar ju fråga vilka favoritartister de vi spelar hos har och då har man ju redan garanterat succén, säger Jesper Ekberg.

I dag var P4 Eftermiddag som fick finfrämmat, och Finfrämmat bjöd på musik av Anna Ternheim och Lars Winnerbäck. Klicka på länken ovan för att lyssna!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".