1 av 2
Bosse Bildoktorn. Foto: Jessica Sonelius/Sveriges Radio
2 av 2
Hasse Pettersson tar emot samtal från lyssnarna som vill ställa frågor till Bosse Bildoktorn. Foto: Jessica Sonelius/Sveriges Radio

Bosse Bildoktorn: Inte bra att stoppa huvudet i sanden

Bosse Bildoktorn och Hasse Pettersson filosoferar: Som att bita sig själv i svansen
5:00 min

En del höjer bara volymen på radion, för att slippa höra att bilen inte låter som den ska. Andra inser att något måste göras - och en del ringer då Bosse Bildoktorn.  

– Man ska vara lyhörd, inte bara när det gäller bilen utan också sin egen kropp, man behöver inte bli inbillningssjuk, men många går för länge och sen undrar doktorn varför man inte kom direkt, och det är samma sak med bromsarna på en bil, börjar det låta konstigt, så åk till verkstaden.

Kloka ord från Bosse Bildoktorn denna måndag när han medverkade i P4 Jönköping och svarade på lyssnarnas frågor under ledning av Hasse Pettersson. Och Bosse Bildoktorn var på ett eftertänksamt humör i dag och tyckte att vi alla skulle ställa oss en fråga:
– Behöver jag verkligen i bil. vad kostar det att äga en bil ett år?

För de som ändå väljer att ha bil uppstår ju då och då frågor. I dag handlade de om ryckande bilar och krånglande fläktar. Bland annat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".