Jasmina Jasharaj var 6 år gammal när hon försvann. Arkivbild: Hannes Ewehag/Sveriges Radio.
Sävsjö

Dottern försvann 1997 - nu vill mamman tacka för stödet

Florije Jasharaj: På 17 år har jag inte orkat
3:15 min

Uppmärksamheten kring försvunna Jasmina har varit stor senaste tiden. Och så många vill ha kontakt med föräldrarna att de nu bjudit in till en stor träff.

För 17 år sedan försvann sexåriga flickan Jasmina Jasharaj i Sävsjö. Det var 1997 och sedan dess har man inte hittat några spår efter henne.

Men i september fick fallet ny fart i och med att polisen berättade att de misstänker att Anders Eklund, som är dömd för morden på både Engla Höglund och Pernilla Hellgren, är skyldig till mord alternativt människorov mot Jasmina.

För ett par veckor sedan togs också det här fallet upp i SVT-programmet Veckans Brott.

Det här betyder ju att många, inte minst i Sävsjö, har börjat prata om Jasmina igen och i kväll har Florije Jasharaj, mamma till Jasmina, bjudit in alla som vill träffa henne och Jasminas pappa Rexhep till Kulturhuset i Sävsjö.
– Det är mycket folk som vill träffa oss och ha kontakt med oss och vi vill också tacka dem som ställt upp för oss och försökt hjälpa oss och vi hinner inte gå till alla så därför tänker jag att vi samlar ihop alla, berättar Florije för P4 Jönköping.

Klockan 18 i kväll i Kulturhuset i Sävsjö finns Florije Jasharaj och hennes man Rexhep där.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".