Erik Hugander, Carina Ödebrink, Annica Nordqvist och Marcus Eskdahl. Foto: David Westh/Sveriges Radio
Erik Hugander (MP), Carina Ödebrink (S), Annica Nordqvist (MP) och Marcus Eskdahl (S). Foto: David Westh/Sveriges Radio
Region Jönköpings län

S och MP styr landstinget i minoritet

Carina Ödebrink (S): Vi är inte färdiga men tar ett steg framåt
0:36 min

Socialdemokraterna och Miljöpartiet kommer att styra landstinget i minoritet den kommande mandatperioden.

Efter alla turer och olika besked tycks nu styret i Landstinget i Jönköpings län, det som bli Region Jönköpings län efter nyår, vara klart.

I dag på eftermiddagen höll Socialdemokraterna och Miljöpartiet presskonferens för att berätta om sitt samarbete framöver.
– Vi är tre partier som genom en valteknisk samverkan blir största gruppen i fullmäktige, säger Carina Ödebrink (S), landstingsråd, och syftar då på Vänsterpartiet som det tredje partiet.

Miljöpartiet, som först meddelade att de skulle fortsätta samarbeta med allianspartierna, är nu nöjda över att styra med Socialdemokraterna i stället.
– Det har varit vår intention från början att gå åt det röda hållet, sen att vi gick en omväg var inte det bästa, men det här var vad vi ville, säger Annica Nordqvist (MP).

Socialdemokraterna har träffat samtliga borgerliga partier under veckan, utan att nå fram till någon blocköverskridande överenskommelse.

Direktrapporteringen från presskonferensen hittar du här.

 

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".