Helle Solberg
Helle Solberg. Arkivbild: Viktor Mattsson/Sveriges Radio
Jönköping

Spira-chef: Därför har vi 18-årsgräns

Helle Solberg, musikchef på Spira: Inte ovanligt när man har klubbkoncept
1:00 min

Under flera år har åldersgränsen på Spiras Klubb Orange diskuterats. Och efter ny kritik så kan ansvariga komma att se över den.

På det offentligt ägda kulturhuset Spira i Jönköping är det 18-årsgräns för att få komma in på vissa konserter - om du inte har med dig målsman. I går berättade P4 Jönköping om en ung tjej som skrivit till politikerna i Jönköping att hon också vill kunna gå på konserterna. Nyheten spreds också på sociala medier där många ifrågasatte åldersgränsen. Men Helle Solberg, musikchef på Spira, tycker inte att det är något konstigt med den.
– Det är inte ovanligt när man har ett klubbkoncept där det kan förekomma dans och det serveras alkohol, att man har 18-årsgräns.

Men är det viktigare att kunna sälja alkohol än att kunna släppa in de under 18 år?
– Nej, vi har diskuterat det här mycket och det är mycket möjligt att vi kommer att se över Klubb Orange och i samråd med polis och vår krögare ta ställning till om det är något vi ska förändra eller om vi ska fortsätta med 18-årsgräns.

Kommentera gärna: Vad tycker du om 18-årsgränsen på Spira?

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".