"Röda bollen" höll igång matchen igenom för sitt lag Nässjö. Foto: Tommy Haag Sveriges Radio
1 av 2
"Röda bollen" höll igång matchen igenom för sitt lag Nässjö. Foto: Tommy Haag Sveriges Radio
Det blev en ganska tuff match mellan länslagen. Foto: Tommy Haag Sveriges Radio
2 av 2
Det blev en ganska tuff match mellan länslagen. Foto: Tommy Haag Sveriges Radio
Bandy

Nässjö vände i derbyt

Fredrik Söderberg: Det var Putte som fick igång oss
1:57 min

Jönköping var det bättre laget i första halvlek och hade en 3-1 ledning i paus. Men i den halvleken visade gästerna vad skåpet skulle stå. Nässjö vann rättvist till slut med 6-3.

Det var upplagt för ett prestigeladdat länsderby i premiären av årets allsvenska bandy när Jönköping och Nässjö drabbade samman på Råslätt. Hemmalaget rivstartade och ledde med 2-0 efter nästan kvartens spel. Då hade också JB bränt en straff genom Stefan Fredriksson.

Jönköping spelade riktigt bra hela den första halvleken medans Nässjö uppträdde mycket blekt för att vara tippat som ett topplag i serien tillsammans med Gripen. Hemmalaget åkte bra skridsko och hade lätt att komma fram i banan.

I den andra halvleken kom Nässjö ut som ett nytt lag efter att ha pratat igenom en hel del. Först kom en reducering fram till 3-2 genom Fredrik Söderberg och kvittering av samme herre och plötsligt var det NIF som styrde och ställde på planen. När sedan Fredrik Rinaldo lyckades med konststycket att lobba in 4-3 kändes matchen körd för Jönköping.

Tröttheten började märkas påtagligt hos JB medans Nässjö hade hur mycket av ork som helst den sista kvarten av matchen.

Det ska bli spännade att följa Nässjö kommande säsong och se om det kan bli kvalspel återigen mot elitserien.

Jönköping-Nässjö 3-6, (3-1

Målen Jönköping: Darren Richardsson 1, Stefan Fredriksson 1, Oskar davidsson 1. Nässjö: Fredrik Söderberg 3, Patrik Gustavsson Thulin 2, Fredrik Rinaldo 1

Publik: 412

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".