Innebandy

Gillek tvåmålsskytt direkt i comebacken

David Gillek: En okej match
1:42 min

David Gillek var tillbaka i Mullsjö efter sex matchers avstängning och spelade en huvudroll direkt. Han gjorde två mål när Mullsjö och Helsingborg delade på poängen efter 5-5.

- Jag älskar att göra mål, speciellt på hemmaplan och särskilt nu när jag varit avstängd, sade Gillek.

Mullsjö hade länge kommandot i matchen. Det var 2-0 efter första perioden efter två mål i powerplay. I andra perioden förvandlades 4-1 till 4-3 på 17 sekunder efter två snabba bortamål, men även i tredje perioden hade Mullsjö en tvåmålsledning. Den hämtade Helsingborg också in och satte 5-5 när man tagit ut målvakten.

- Det var en okej match, men vi hade för många dippar. Vi satte inte våra lägen, tyckte Gillek som är med i 30-mannatruppen till VM i december.

Den truppen kommer att reduceras till 20 man nästa vecka.

- Det är en boost att vara med i truppen, men jag kommer att vara reserv. Men jag är beredd om någon blir skadad, sade Gillek.

Upp och ner var också Helsingborgs spel. Efter en tam första period blev bortalaget mer aggressiva från andra perioden och framåt. Man har spetskompetens för att komma ifatt ett sådant här underläge.

Mullsjö har nu två bortamatcher i rad innan VM-uppehållet och nästa uppgift är topplaget Pixbo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".