Gislaveds Lisa Tannerfalk. Foto: Håkan Eng/Sveriges Radio.
Gislaveds Lisa Tannerfalk. Foto: Håkan Eng/Sveriges Radio.
Volleyboll

Gislaved ännu utan seger

Lisa Tennerfalk: Jag lär ha en blåtira i morgon
3:59 min

Gislaved har haft en tuff inledning av elitserien i volleyboll. Mot Svedala kom också sjätte raka förlusten. Gästerna vann med 3-1 i set och GVK är fortsatt sist i tabellen.

Inför den här säsongen blev Gislaved av med tre av sina absolut bästa spelare. I år har man i stället valt att satsa hemvävt med klubbkänsla. Yngre förmågor från trakten ska få chansen att ta en plats i a-laget. Hittills har det dock inte varit ett framgångsrecept. Men inom GVK verkar det finnas rejält med tålamod och att det har gått tungt i inledningen, det märktes då inte på spelglädjen i matchen mot Svedala.

Gislaved gjorde ett helt ok första set som gästerna vann med 25-22. Men i andra set så lyckades hemmalaget få lite flyt i spelet och glädjen gick inte att ta miste på när matchen utjämnades efter 25-22. Tyvärr för Gislaved kom sedan den obligatoriska tio minuters pausen och därefter var GVK:s flyt som bortblåst. Svedala vann tredje set med 25-16 och sedan det fjärde av bara farten med 25-18.

Överlägset bäst på plan var Svedalas två amerikanskor, Autumn Wedan och Holly Franks som tillsammans hade 45 poäng. Hela Gislaveds lag kom upp i 43...

Gislaveds tränare Dick Runesson känner dock att laget är på rätt väg och han är övertygad om att det blir slutspel även den här säsongen. Men efter sex spelade matcher återfinns GVK sist i tabellen efter lika många förlustmatcher. På lördag väntar serieledarna Engelholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".