Parkeringsböter. Foto: Henrik Montgomery/TT.
Parkeringsböter. Arkivbild: Henrik Montgomery/TT.
Jönköping

Fick parkeringsböter i Göteborg - trots att hon var i Månsarp

Frida Nero: De har inte trott på mig från första början
2:28 min

Frida Nero fick parkeringsböter från Göteborg, fastän hon inte var där den dagen. Nu tas fallet upp i tingsrätten.

För lite mer än ett år sedan fick Frida Nero hem en parkeringsbot från ett parkeringsbolag i Göteborg. Men Frida var inte i Göteborg den dagen, utan hemma hos sina föräldrar i Månsarp. Men det trodde inte parkeringsbolaget på.

– De sa att jag skulle bevisa det genom något kort eller annat. Men det är ju inte alltid man tar kort på bilen varje dag, så jag har inte så lätt att bevisa det, säger Frida Nero.

Boten var på 600 kronor och eftersom Frida vägrade att betala har nu parkeringsbolaget dragit det till rättegång.

– Det är svårt att betala pengar när man vet att man inte har gjort något fel, 600 kronor är ju ändå pengar som man kan göra annat för när man inte ens har varit i Göteborg, säger hon.

På tisdag hålls rättegången i Göteborgs tingsrätt. Fridas föräldrar ska vittna om att hon inte befann sig i Göteborg den aktuella dagen utan hemma hos dem i Månsarp.

– Hur det än slutar så ska det bli skönt att kunna släppa det på tisdag. Det är ju ett stort företag så risken finns ju att de vinner.

Till Smålandsnytt säger Anders Lidefelt, som är vice vd på Svea som äger parkeringsbolaget, att han inte vill kommentera det enskilda ärendet utan tycker att tingsrätten ska avgöra saken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".