Bert Karlsson
Bert Karlsson när han öppnade ett annat asylboende, i ett gammalt sanatorium utanför Skara. Foto: Adam Ihse/TT
Nässjö kommun

Bert Karlssons asylboende redan fullt

Bert Karlsson: Får inte vara dåligt, då ser jag till att det blir bra
4:18 min

Tidigare skivbolagsdirektören "Skara-Bert" driver numera asylboenden. I veckan öppnade hans första i Jönköpings län.

För en månad sedan blev det känt att schlagerkungen och förre partiledaren i Ny Demokrati, Bert Karlsson, var på gång att öppna ett asylboende i Bodafors.

Numera är han vd i Jokarjo, ett bolag som driver asylboenden på ett 40-tal platser redan i Sverige, och nu är det också klart att före detta äldreboendet Solgläntan i Bodafors blir ett asylboende.
– Det blir en bra anläggning, säger Bert Karlsson.

Portarna slogs upp i tisdags och det är redan fullt eller?
– Ja, det är helt fullt.

91 platser och en stor grupp på en gång, har du fått några reaktioner från Bodaforsborna?
– Nej och det kommer vi inte få heller, för det här funkar på de flesta ställena, det är inte mycket problem, ärligt talat, dom kommer inte märka dom.

Under nästa år räknar Migrationsverket med att mellan 80 000 och 105 000 asylsökande kommer till Sverige och Bert Karlssons bolag söker efter nya platser och byggnader att starta asylboenden på.
– Vi får in nya hela tiden, 15 nya nu i dagarna, från Haparanda ner till södra Sverige. Jag får hur mycket erbjudanden som helst.

Och det är bra business?
– Ja, om vi sköter det bra och får någorlunda längd på kontrakten så blir det skapligt, säger Bert Karlsson till P4 Jönköping.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".