Det här är en illustration från Jönköpings kommun
Det här är en illustration från Jönköpings kommun.
Jönköping

Kommunens väginstruktioner väcker känslor

Christoffer från Jönköping om förändringen: För en ovan kan det nog bli lätt stressande
3:23 min

I går eftermiddag lade Jönköpings kommun ut en karta på sin Facebook-sida med instruktioner på hur man ska köra vid ombyggda Museirondellen.

Det är åter öppet för trafik mellan Museirondellen och Södra Strandgatan i Jönköping. Det meddelade kommunen på sin Facebooksida i går. Vägavsnittet intill Museirondellen har ju byggts om för att underlätta för bussar att komma fram. Och för att alla ska veta hur man ska köra på platsen från och med nu så publicerade Jönköpings kommun en karta med pilar och instruktioner. Det här väckte tydligen känslor och i dag på förmiddagen fanns nära 80 kommentarer till inlägget på Facebook.

Så här lyder några:

Känns inte bra att det krävs instruktioner hur man ska körs i rondellen. Hur många ser denna och kan följa den. Anser att trafikflödet måste vara "självklart" utan instruktioner på nätet.

Äsch, jag kör bussfilerna ibland när jag inte orkar med den idiotiska trafikläggningen, lär ju fortsätta den trenden här ser jag.

 hahaha, har vi hamnat i Norge? Känns som ett skämt i allafall

Kommentarerna på Facebook väckte medias intresse och Jönköpings kommun bestämde sig för att hålla en presskonferens för att förtydliga.
– När det sker förändringar i en miljö där många människor ofta vistas så är det naturligt med reaktioner, säger Stefan Carlsson, presskommunikatör på kommunen.

 

Vad tycker du: Tror du det blir bra i trafiken efter förändringen vid Museirondellen?

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".