Klädinsamling, jacka. Foto:Therese Edin/Sveriges Radio.
1 av 4
Varma vinterjackor hjälper flyktingarna i kylan. Foto:Therese Edin/Sveriges Radio.
Klädinsamling, matta. Foto:Therese Edin/Sveriges Radio.
2 av 4
Mattorna kan flyktingarna sova på så de inte behöver sova direkt på marken. Foto:Therese Edin/Sveriges Radio.
Klädinsamling, skor. Foto:Therese Edin/Sveriges Radio.
3 av 4
Många skor har också lämnats in. Foto:Therese Edin/Sveriges Radio.
Klädinsamling. Foto:Therese Edin/Sveriges Radio.
4 av 4
Suzanne säger att de redan fått in mycket, men det behövs mer. Foto:Therese Edin/Sveriges Radio.
Jönköping

De samlar in kläder till flyktingar

Suzanne: Vi är tacksamma för alla bidrag
3:58 min

I norra Irak där många flyktingar gömmer sig undan ISIS blir vintern väldigt kall. Därför samlar Suzanne och hennes man in kläder som de ska skicka ner.

– Först och främst vill vi ha varma vinterkläder till baby, barn och vuxna. Sedan så vill vi ha en massa filtar, täcken och kuddar. Gamla täcken som är noppriga och fläckiga är ingenting för oss, men för den som inte har något är det värdefull, säger Suzanne som ordnar med insamlingen.

I den gula gamla skolbyggnaden som ligger på Huskvarnavägen 79 på Rosenlund i Jönköping kan man lämna in kläder och annat varmt. Efter söndag skickas allt ner till norra Irak där många flyktingar gömt sig undan från ISIS, och där vintrarna kan bli kallare än i Sverige.

Suzanne och hennes man har fått in flera sopsäckar och kartonger med kläder, skor, väskor och filtar. Men mer behövs säger hon.

– ISIS har ställt till det för oss. De har kört ut folk från deras egna hem mitt i natten, i bara pyjamas eller nattlinne. De sover på parkbänkar, golv och tält. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".