Platsen där en 16-åring skottskadades och en 17-åring sköts ihjäl i Norrahammar. Foto: Rebecka Montelius/Sveriges Radio.
Platsen där en 16-åring skottskadades och en 17-åring sköts ihjäl i Norrahammar. Foto: Rebecka Montelius/Sveriges Radio.
Norrahammar

Häktad pojke erkänner mord

Tonåringarna som greps efter skottlossningen i Norrahammar ska fortsätta vara häktade, bestämde tingsrätten i dag. En av pojkarna har erkänt både mord och mordförsök.

I dag hölls förhandlingar om i fall de tonårspojkar som misstänks för skottdådet i Norrahammar ska fortsätta vara häktade.

Det är en 16-årig pojke och en 17-årig pojke som är misstänkta för mord och mordförsök i Norrahammar den 28 oktober. Pojkarna häktades den 31 oktober och i dag har Jönköpings tingsrätt beslutat att de ska fortsätta vara häktade.

Det krävs synnerliga skäl för att så unga människor som dessa misstänka gärningsmän ska få sitta häktade. I detta fallet anses det vara synnerliga skäl att brotten de misstänks för är så allvarliga som mord och mordförsök.

Enligt Jönköpingsnytt har 17-åringen erkänt mordet och mordförsöket i Norrahammar.

En pojke född 1997 avled vid skottdådet och en pojke 1996 överlevde men behövde akut sjukhusvård. I går kom det fram att även pojken som överlevde är misstänkt för en skottlossning, i Malmö för några veckor sedan. Polisen har inte velat säga om de båda händelserna har koppling till varandra.

Jönköpings tingsrätt beslutade att pojkarna som misstänks för Norrahammarsdådet ska vara häktade fram till den 28 november, då åtal ska vara väckt.

Åklagaren Adam Rullman har tidigare sagt att man vet vilka som var på brottsplatsen men att man inte har den fullständiga bilden av vad som hänt. Under tiden som utredningen fortsätter sitter alltså de misstänkta i häkte, bland annat för att de inte ska fly eller försvåra utredningen.

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".