Michael Sellers och Dan Persson
Michael Sellers och Dan Persson. Foto: Hannes Ewehag/Sveriges Radio
Jönköping

Torsson inför spelningen: Därför handlar låtarna om Jönköping

Torsson: Vår sångare har sitt hjärta här
8:21 min

Delar av kultbandet Torsson från Lund tillbringar den här dagen i Jönköping. I kväll har de nämligen konsert i stan, och på dagen hann de träffa P4 Jönköping.

Torsson har varit förr på Jönköpings teater. Kvällen konsert blir den fjärde i ordningen. Bandet har en snart 39-årig karriär bakom sig och klassiska hits med sig, som Det Spelades Bättre Boll och Elmia Jordbruksutställning.

2012 släppte de albumet "Hälsningar från Ledighetskommittén" och inledde sin Ledighetsturné som fortsatt  också under 2014.

P4 Jönköpings reporter Hannes Ewehag åkte till Jönköpings teater inför konserten och träffade två av bandmedlemmarna: Michael Sellers och Dan Persson. Han frågade dem bland annat om Jönköpingskopplingen som finns i till exempel Elmia-låten.
– Kopplingen är att Bo, vår sångare, är uppvuxen här, hans pappa var landskapsarkitekt och fick jobb i Jönköping och bodde en period här och det var då började gilla Jönköpings Södra och att hänga på Elmia.

Är det speciellt att vara här då?
– Ja, för Bo är det ju det, han har sitt hjärta här och håller på HV och har känslor för stan.

Övriga i bandet är: Bo Åkerström; sång, gitarr, Thomas Holst; elgitarr, orgel, sång och Sticky Bomb; trummor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".