Marcus Nilson (t.v.) och Patrik Carlsson
Marcus Nilson (t.v.) och Patrik Carlsson. Foto: TT Nyhetsbyrån
Djurgården - HV71 3-2 e. str.

Straffar avgjorde på Hovet

Marcus Nilson om glåporden: ”Älskar dem ändå”
2:57 min

Djurgården knep bonuspoängen efter straffar i en många stunder välspelad match mot HV71.

Radiosportens reporter Kenneth Range tar ut lagens lirare.
Djurgården: Marcus Sörensen
HV71: Erik Ersberg

Marcus Nilson, med ett infekterat förflutet i Djurgården, fick motta en del glåpord från hemmafansen i dagens match. Anledningen är kontraktstvisten mellan Nilson och Djurgården som gick till Arbetsdomstolen.

– Jag älskar den där klacken ändå. Det är som det är. De sitter inte med all fakta i vad som har hänt. Jag förstår att de sjunger det de sjunger, säger Nilson till Radiosporten.

Forwarden var imponerad av sitt gamla lag ute på isen.

– Djurgården spelade bra och vi kom inte riktigt upp i nivå, säger Nilson, som inte visste att gamle lagkamraten Kristofer Ottoson är expert på Radiosporten:

 – Jaha, är Otto med på Radiosporten? Fan vad kul, säger Nilson.

Segerskytt blev Marcus Sörensen som hade en härlig eftermiddag på klassiska Hovet när Djurgården besegrade HV71 med 3-2 efter straffar. 8 094 tittade på.

– När vi följer vår spelplan är vi jobbiga att möta, säger Dif-tränaren Hans Särkijärvi till Radiosporten.

Det har byggts mängder med nya arenor i Sverige de senaste åren, i praktiken är det bara Frölunda och Djurgården som numer spelar i gamla islador.

Nästa år fyller Hovet 60 år, och egentligen har inte mycket hänt med arkitekten Paul Hedqvists skapelse sedan man slängde på ett tak i början av 60-talet.

Det är ischias-hårda stolar, mjölksyrebranta trappor och trä och betong i en visuellt miserabel blandning. Men när Djurgården bjuder till fest och fyller arenan, evenemanget kallades ”En dag för Djurgården”, som på lördagen går det inte att hitta bättre stämning i en seriematch i Sverige.

På isen var det HV71 som tog kommandot i första perioden. Chris Campoli, 440 NHL-matcher på sitt cv, forcerade in en retur till 1-0 i ett starkt powerplay.

1-1-målet kom i slutet av perioden sedan Steve Saviano stått för ett fint förarbete och kämpat fram pucken till Nicklas Heinerö. Markus Ljungh tryckte in returen.

2-1 till HV kom i mitten av andra när Patrik Carlsson stötte in returen på ett Campoli-skott. Matchens snyggaste mål gjorde Marcus Sörensen när han drog iväg från egen blå linje och avslutade med att sätta pucken i Erik Ersbergs nättak till 2-2.

Efter en mållös tredje period och förlängning kunde så Djurgården avgöra på straff i den femte omgången genom Marcus Sörensen och de flesta av 8 094 åskådare fick gå nöjda hem från sin anrika borg.

Vad gäller en annan av Paul Hedqvists skapelser, Bromma Flyg, är den på väg mot nedläggning om några år. Men när det gäller Hovet känns det som arenan håller länge än.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".