Mordplatsen Norrahammar. Foto: Therese Edin/Sveriges Radio
Polisens hundpatruller söker av området kring mordplatsen. Foto: Therese Edin/Sveriges Radio
Norrahammar

Inget erkännande från 17-åring

Uppgifterna från åklagaren att 17-åringen erkänt mordet i Norrahammar söder om Jönköping i slutet av oktober stämmer inte.

Åklagaren Eleonor Dufva har tvingats backa och be om ursäkt för att hon använde ett olämpligt uttryck. Till Aftonbladet säger hon att 17-åringen har medgett omständigheterna, men att han inte har erkänt mord.

17-åringens advokat säger till tidningen att det här skadat hans klient och att han nu ska begära att sekretessen i målet hävs, så att 17-åringen kan få ge sin version.

En 16-åring är också misstänkt, båda sitter häktade och misstanken gäller mord och mordförsök. Det var natten till den 28 oktober som en 17-åring sköts till döds, och en 16-åring skottskadades i Norrahammar. De två som misstänks flydde i en taxi, som stoppades på E4:an i Skåne, där de kunde gripas och senare anhållas.

17-åringen som avled av sina skador hade sedan början av hösten varit på rymmen från ett behandlingshem i Lidköping. 16-åringen som skadades lämnade sjukhuset innan polisen hann förhöra honom, men är nu själv misstänkt för ett mordförsök i Malmö tidigare i höst.

Åtal för skotten i Norrahammar ska vara väckt senast den 28 november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista