Innebandy

Drömstarten räckte inte för Mullsjö

David Gillek: Vi viker ner oss i tredje
2:56 min

David Gillek gjortde två på lika många minuter, men sedan föll Mullsjö på eget grepp.

Det var på pappret en mycket svår uppgift som Mullsjö hade i Superligan i innebandy, då man skulle ta sig an guldfavoriten Pixbo på bortaplan. Men Mullsjö chockstartade och skadade Pixbo i inledningen av matchen.

Redan efter 40 sekunder kunde Gillek göra 1-0 till västgötarna och bara två minuter senare kom Gilleks andra. Visserligen kunde Pixbo strax därefter reducera, men första periodens målkavalkad var inte slut där. Tobias Utterberg utökade Mullsjös ledning till 3-1, då stod klockan bara på fyra minuter...

Men sedan tog det roliga slut för Mullsjö, innan första perioden var slut hade hemmalaget reducerat och kvitterat - och de fortsatte att producera i andra. Trots att andra perioden var en period där Mullsjö hade mest boll så var det Pixbo som gjorde målen - och man gjorde dem på klassiskt Mullsjövis, genom kontringar. Överlag var Mullsjös defensiv rätt svag och man gav bort många bollar på mittplan.

Trots att Mullsjö reducerade i slutet av andra perioden, då Jimmie Pettersson gjorde mål i numärert överläge, kändes det som att Pixbo hade matche precis där man ville ha den.

I tredje perioden kunde Pixbo dra ifrån ordentligt, även om deras viktiga sjätte mål var följden av ett mycket tveksamt domslut då Kasper Hydéns klubba såg ut att vara för hög när han slog bollen i mål.

Efter det orkade Mullsjö inte utan Pixbo kunde till slut vinna enkelt med 10-4, bland annat efter mål på straff.

Mullsjö hade två raka segrar mot Pixbo, men att man skulle vinna idag var det nog inte många som trodde. Dock hade man hoppats på en bättre defensiv insats, nu väntar viktig bortamatch mot jumbon Mora innan VM-uppehållet.

Pixbo - Mullsjö AIS 10-4 (3-3, 2-1, 5-0)
Mullsjö: David Gillek 2, Tobias Utterberg, Jimmie Pettersson

Skott: 30-21

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".