Fem års fängelse efter livshotande knivhugg

En man från Gislaved har dömts till fem års fängelse efter att ha försökt döda en man i Värnamo. De båda var osams på grund av bråk om en flaska alkohol.

Den 28 september träffades männen i Värnamo och Gislavedsbon knivhögg då den andra mannen i buken så han fick livshotande skador och fick opereras två gånger.

Den 28-åringe mannen döms för dråpförsök. Att han inte döms för mordförsök beror bland annat på att attacken inte ska ha varit planerad och att det inte var något utdraget förlopp. Det framgår av domen från Jönköpings tingsrätt.

Ytterligare en man döms för inblandning i dådet, en 27-årig man från Värnamo.

Han kontaktade offret för att göra en affär om den syntetiska drogen spice och eftersom Gislavedsbon följde med var det 27-åringen som såg till att de båda andra träffades, trots att han visste att de var osams och att Gislavedsbon brukar bära kniv. Värnamobon döms till tio månaders fängelse för medhjälp till grov misshandel.

Gärningsmännen ska nu betala drygt 130 000 kronor i skadestånd till mannen de försökte döda. De döms också för flera andra brott, som bland annat skadegörelse (28-åringen) och vapenbrott (27-åringen).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".