Landstingspolitiker i Jönköpings län
(arkivbild) Märta Svärd (MP), Lena Skaring Torsén (FP), Håkan Jansson (M), Mia Frisk (KD) och Rune Backlund (C). Foto: Peter Jernberg/Sveriges Radio
Vård:

Landstingsstyrelsen sa ja till sammanslagning

Trots kritiken så röstade ländstingsstyrelsen ja till att slå i hop kirurgi, samt den medicinska och psykiatriska vården på de tre sjukhusen i länet.

Förslaget lades fram i förra veckan och har väckt debatt, och från anställda har man uttryckt kritik och oro. Igår kunde vi också berätta att landstingsråden dessutom anklagas för att försöka tysta kritiken på ett odemokratiskt sätt.

Trots det så röstades förslaget igenom i styrelsen. Socialdemokraterna och en kristdemokrat röstade emot förslaget. Socialdemokraterna vill att processen ska få ta längre tid, och att det ska utredas mer.

Men om förslaget går i genom är högst oklart, nu ska frågan upp i fullmäktige - och det är det nya landstingsfullmäktige som ska ta beslut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".