Tranås

Klassrum helt utbränt

Sören Ymer: Rummet intill var fullt av gasoltuber
3:50 min

Räddningstjänsten larmades till Junkaremålsskolan i Tranås på grund av en brand. Det visade sig att det brann i ett klassrum.

Vid 00.30-tiden kom larmet. Förbipasserande hade känt röklukt från skolbyggnaden, vid kontroll visade det sig att det brann i ett klassrum på skolan. Det var ett kemiklassrum med laboratorieutrustning som brann kraftigt.

– Vi fick släcka av så fort som möjligt och plocka bort gasolflaskor som stod i ett förråd i närheten, säger Sören Lymer ansvarigt räddningsbefäl på plats.  

Vid släckningsarbetet arbetade två styrkor från räddnigstjänsten i Aneby och Tranås. Röken hade spridit sig via ventilationen till samtliga klassrum på våning två i byggnaden. Enligt Sören Lymer så var det bara en tidsfråga innan branden skulle ha spridit sig med.

– Vi kom i grevens tid, hade det fått fortgå så hade det kunnat gå illa, säger Sören Lymer vid räddningstjänsten i Tranås.

Under sennatten och tidiga morgonen pågick saneringsarbete för att skolan ska kunna hålla öppet för eleverna idag.

Polisen ska idag göra en teknisk utredning för att se om branden startat naturligt eller är anlagd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".