Simskola. Foto Scanpix.
Foto: TT

Hundratals i kö till simskola

Christin Berglund: Det är som när man släpper konsertbiljetter
4:30 min

Vill du att ditt barn ska lära sig simma gäller det att vara ute i god tid. Simskolan på Rosenlundsbadet i Jönköping har i höst haft 500 personer i kö.

Jönköpings Simsällskap håller i simskolan på Rosenlundsbadet i Jönköping och där är det högt tryck på platserna.

– Det är ungefär som när man släpper konsertbiljetter. De vet att vi släpper platserna den dagen klockan 10 och då bokas ungefär 800 av de 2000 platserna vi har under första timmen, säger Christin Berglund som är klubbchef på Jönköpings simsällskap.

Är det roligt eller känns det jobbigt?

– Det finns naturligtvis två sidor av det. Självklart är det positivt att de vill lära sig att simma men samtidigt är det tråkigt när man inte kan erbjuda alla en plats.

I höst har det varit mellan 400-500 personer i kö. Stora barnkullar och för få bassänger säger Christin Berglund är anledningen till att det blir så lång kö.

– Vi behöver mer vattenyta att använda, fler bassänger att bedriva undervisning i. Under sommaren är det inga problem med alla tempererade poler, men då är det många som inte vill binda upp sig och gå i simskola varje dag, säger Christin Berglund. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".