Hunger Games
Några av alla premiärbesökare. Foto: Hannes Ewehag/Sveriges Radio
Jönköpings län

Biobesökare vid premiären: Vi vill se Hunger Games så fort som möjligt

Unga biobesökare: En väldigt bra historia
6:41 min

Det är så lätt att se film hemma i dag, bland annat tack vare streamingtjänster. Ändå finns det filmer som får folk att vallfärda till biograferna.

Ja, det brukar bli något av hysteri när de har premiär, filmserier som Harry Potter, Twilight, The Hobbit, och såklart Hunger Games-filmerna.

I dag är det premiärdagen för just Hunger Games Mockingjay del 1, alltså den första filmen av den tredje och sista delen i Hunger Games-serien. Den visas på flera håll runt om i länet i dag; i Värnamo, Gislaved, Smålandsstenar, Nässjö, Eksjö, Tranås, Gnosjö, Vetlanda och Jönköping.

Men vad är det då som gör att man måste se filmen just på bio, just på premiärdagen? 
– Själva filmen är stor och det är coolt att se den först, det är en sån serie man vill följa, säger några tjejer som gick på bio mitt på dagen i dag.

Det här är alltså första delen på slutet. Sedan får fansen vänta ett år på att se det definitiva slutet för serien, eller läsa boken då förstås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".