Vetlandas lagkapten Johan Löfstedt. Foto: Håkan Eng/Sveriges Radio.
1 av 2
Vetlandas lagkapten Johan Löfstedt. Foto: Håkan Eng/Sveriges Radio.
Domare Ulrik Bergman. Foto: Håkan Eng/Sveriges Radio
2 av 2
Domare Ulrik Bergmans helskägg - bäst på plan? Foto: Håkan Eng/Sveriges Radio
Bandy

Vetlanda klättrar efter seger

Vetlandas Johan Löfstedt: Det viktigaste är att vi har en hög lägstanivå.
1:41 min

1103 åskådare hade hoppats på härlig bandyunderhållning. Men så blev det inte. Vetlanda vann en ganska tråkig match mot Kungälv med 6-4. VBK är fortsatt obesegrade och laget är nu fyra i tabellen.

Det var en match där gästande Kungälv ägde spelet inledningsvis. Det var knappt att Vetlanda fick låna bollen under matchens första tjugo minuter. Även om nu Joakim Andersson gav hemmalaget ledningen med 1-0 efter bara fyra minuters spel. Gästerna kvitterade och det kändes som att fler mål var på gång. Men ett par misstag från Kungälv utnyttjadas av VBK och Christian Mickelsson gjorde både 2-1 och 3-1.

Med fem minuter kvar att spela av första halvlek så fick Kungälv chansen att komma in i matchen när laget tilldömdes en straff. Men Lukas Persson satte bollen i målramen. Ska jag vara riktigt ärlig så satt jag mest och imponerades av domare Ulrik Bergmans helskägg under första halvlek. Det kanske säger en del om underhållningsvärdet.

Inte blev det så mycket roligare i andra halvlek. VBK:s lagkapten Johan Löfstedt gick inte alls att känna igen och han var rejält missnöjd efter matchen. Vetlanda gör ingen bra match men lyckas ändå vinna med 6-4 och det känns aldrig som att Kungälv är riktigt nära. I och med segern klättrar Vetlanda till fjärde plats i tabellen och efter sex matcher är laget fortsatt obesegrade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".