Jönköping

Presskonferens utan MP-svar - då gick journalisterna

Dan Segerson, reporter: Vi reste oss och gick ut...
1:49 min

Efter alla bråk i Miljöpartiet kallade två ledande miljöpartister till presskonferens för att berätta om krisen. Trodde i alla fall journalisterna.

– Det här var en mycket, mycket märklig presskonferens. Något som jag inte varit med om tidigare under mina 20, 25 år som journalist, säger Dan Segerson som bevakade presskonferensen för P4 Jönköping.

Igår damp det ner en inbjudan till en presskonferens till redaktionerna i Jönköping. Det var två lokalt tunga miljöpartister som kallade - avgående kommunalrådet Birgit Sievers samt Peter Lundvall, som är anställd på deltid på Miljöpartiets kansli och har politiska uppdrag i Jönköpings kommun.

Enligt inbjudan skulle de "berätta vad Miljöpartiets har misslyckats med 2011-2014". Med tanke på alla strider inom Miljöpartiet under senare tid var det självklart att tänka att det var kring den de hade tankar. 

Men Sievers och Lundvall hade andra tankar, istället ville de berätta om allt de fått igenom under den senaste mandatperioden. På journalisternas frågor kring krisen inom partiet ville de inte svara, vilket fick den samlade presskåren att resa sig upp och lämna presskonferensen.

– Det här förstärker bilden av ett parti som är i en djup, djup, djup kris, konstaterar Dan Segerson.

Kerstin Arwidsson, journalist på Jönköpings-Posten, skriver i sin bevakning via Twitter: 

Vi avslutar sändningen från presskonferensen. Journalisterna är mycket konfunderade och förstår inte varför de har blivit inbjudna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".