Freja musikteater. Foto: Hannes Ewehag/Sveriges Radio
1 av 2
Fullt ös när Freja musikteater repar inför "Jul hos Patrik". Foto: Hannes Ewehag/Sveriges Radio
Freja musikteater. Foto: Hannes Ewehag/Sveriges Radio
2 av 2
Foto: Hannes Ewehag/Sveriges Radio
Jönköping

Jul hos Patrik - inte som alla andra julshower

Beata Lord: Man har lite fjärilar i magen
5:51 min

Vi kommer nu in i julshowernas tid, den ena mer tingeli-tanglig än den andra. En julshow som dock sticker ut lite är Frejas "Jul hos Patrik".

Varje år vid den här tiden så vimlar det av julshower, från slutet av november och ända fram till självaste dopparedagen - ibland efter jul också... Ofta är det samma låtar, med samma gamla artister i likadana kläder.

Men snart har en mindre julshow premiär, som kanske erbjuder nånting annat än samma gamla.

Det handlar om föreställningen "Jul hos Patrik" av Freja musikteater som sätts upp på Spira i Jönköping, och en som är med i ensemblen är William Vårbrant.

– Det är så att det är Patriks jul i år. Vi har kört julshower tre år i rad nu och förra året hade vi Williams jul. Allt vi gör här är roligt svarar William på frågan om vad som är roligast.

Freja Musikteater behöver knappt någon närmare presentation längre. Den populära ensemblen, som består av unga vuxna med autism, har spelat teater flitigt i Jönköping de senaste 10 åren. Just julshowerna börjar bli en tradition, det säger Peter Ivan Ericson som är konstnärlig ledare för teatergruppen.

Musikern Daniel "The Moniker" Karlsson är en av dem som hjälper till i produktionen.

– Det har varit himla roligt från första stund, från första stund då jag fick förfrågan om att vara med och jag fick förklarat för mig vad det var frågan om så har jag bara njutit, säger Daniel.

Totalt blir det fyra föreställningar, två av dem är redan fullbokade. Premiären är fredagen den 28 november, å den ser Beata Lord som är med i showen fram emot, även om hon är lite nervös.

Hör hela inslaget med Freja i ljudklippet ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".