Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Jönköping

Så ska avfallet hamna på tallriken

Publicerat fredag 21 november 2014 kl 14.12

En vanlig familj kan slänga mat för sextusen kronor varje år. Nu ska Jönköpingsborna lära sig äta resterna istället för att låta det gå som avfall.

Jönköpingsborna ska bli bättre på att ta tillvara resterna i kylskåpet, för att bli mer klimatsmarta.

Kommunens avfallsverksamhet har ihop med flera restauranger och storkök tagit fram en inspirationsbroschyr med tips på hur man lagar nya middagar på resterna i kylen.

En barnfamilj slänger i snitt bort ätlig mat för mellan 3 000 och 6 000 kronor varje år, och om svinnet minskar sjunker också utsläppen av av koldioxid, skriver Jönköpings kommun i ett pressmeddelande.

Nu, under sista veckan i november, ska broschyren delas ut på olika platser i Jönköpings kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".