Per Hellström med gitarr och en kollega är senaste inlägget på You Tube om omorganisationen i landstinget. Foto: SR
Per Hellström med gitarr och en kollega är senaste inlägget på You Tube om omorganisationen i landstinget. Foto: SR
Landstinget

Ny protestsång mot omorganisation

"Med lite humor får man in budskapet"
1:07 min

Nu protesterar också läkare på Värnamo Sjukhus mot omorganisationen av kliniker på sjukhusen i Jönköpings län. Ännu en musikvideo har lagts ut på nätet som ett inlägg i debatten.

Att lägga ut film på Youtube i samband med olika frågor som handlar om protester i olika frågor har blivit allt vanligare.

Den här gången handlar det om omorganiseringen och ihopslagning av kliniker på sjukhusen i Jönköpings län som många vårdanställda protesterat mot.

Vi har tidigare berättat att anställda på Höglandssjukhuset i Eksjö gjort en film som lagts ut på nätet och nu sällar sig också läkare vid Värnamo sjukhus till protesterna.

- Överlag så är det för att det känns som det är väldigt bråttom med dom här förändringarna som landstinget är intresserade av att göra. Men man kan inte bara trycka på ovanifrån för då blir det inte bra, säger Lars Hellström är ST-läkare på Värnamo sjukhus.

Hjälper det här tror du?

- Lite humor gör ju ofta att man får fram saker lite enklare.

Nästa vecka ska landstingsfullmäktige fatta beslut om omorganisationen som går ut på att sjukhusdirektörerna försvinner vid länets tre sjukhus och på tre områden gör man en länsgemensam klinikorganisation: kirurg, medicin och psykiatri. Men Sverigedemokraterna kommer sannolikt med sin vågmästarroll att skjuta upp förslaget ett halvår.

- Det känns väl bra att man skjuter upp det hela på framtiden. Det behövs en bättre dialog så man har med sig organisationen när man gör sådana här stora förändringar, säger Per Hellström.

Den här nyheten kom från ett tips från P4 Jönköpings Publiknätverk. Gå med du också och klicka här!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".