Basket

Nässjö räckte inte till

Mats Homelius: Alldelse för stora siffror
3:03 min

Nässjö fick en tuff resa mot Borås i basketligan. Som förväntat blev det förlust med 62 mot 78 sedan avslut och skytte kollapsat i hemmalaget.

Nässjö fick en ganska hyfsad start i matchen och ledde efter första perioden med två poäng. Men sedan tog det roliga slut. För i halvtid hade boråsarna ryckt åt sig en ledning med hela 44-33. Gästerna huserade som de ville i sporthallen till supportrarnas besvikelse. I Nässjö hängde spelarna med huvudet och undrade vad som höll på att hända.

Och på det där sättet höll det på matchen igenom även om Nässjö gjorde en hyfsad fjärde period och därmed kunde hålla ner förlustsiffrorna något. Det är bara att konstatera att Nässjö inte räcker till mot de bästa lagen i serien. Man måste helt enkelt upp på en helt annan nivå om det ska bli verklighet.

Nässjö saknar bra skytte men det kan bli ändring på det nu eftersom fransmannen Masse Duombe kan bli aktuell för laget. Just nu provspelar han för laget.

- Det är en fransk kille som varit här och tränat med oss och vi för diskussioner med honom. Och där är vi just nu. Han har stort potential, säger Mats Homelius som är sportchef i Nässjö basket. Under helgen väntas besked i frågan.

På tisdag väntar en annan utmanare i sporthallen och det är Södertelge som kommer besök.

Nässjö-Borås   62-78(18-16, 15-28, 11-22, 18-12)

Nässjö: Wictor Grenthe 17, Dartaye Ruffin 10, Zarko Jukic 8, Brenton Butler 7, Aleksa Solevic 7, Karim Wazzi 4, Tanju Yulman 3, Mathias Liljeqvist 2, Adnan Kadrispahic 2, Goran Pantovic 2. Borås: Miller James Jr 21, Samuel Haanpää 19, Christian Maråker 11, Adam Darboe 10, Fredrik Andersson 6, Christopher McKnight 6, Michael Palm 5.

Publik: 1053.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".