Gustaf Wesslau. Arkivbild, foto: Robert Granström/TT
Gustaf Wesslau, HV71. Arkivbild, foto: Robert Granström/TT
Ishockey, SHL

HV polisanmäler hotet mot Wesslau

Ett dödshot riktat mot HV 71:s målvakt Gustaf Wesslaus familj kom efter matchen mot Leksand på lördagskvällen via sociala medier. HV tänker polisanmäla.

Enligt Aftonbladet ska Leksandsfansen har blivit upprörda sedan Wesslau kastat sig mot plexiglaset och firat mitt framför Leksandsklacken sedan han blivit matchhjälte under straffläggningen, där HV 71 till slut vann.

Efter matchen ska ett dödshot ha lagt ut av ett Leksandsfan mot Gustaf Wesslau. Dödshotet var riktat mot Wesslaus barn och det fanns kränkande kommentarer mot Wesslau själv i kommentaren som lades ut på Twitter. HV 71 kommer i dag att ha ett möte och prata med Wesslau men en polisanmälan är att vänta.

- Det blev ju lite upprörda känslor och det ska ju hockey vara men det här som hände igår med ett hot via ett tweet gick bortom alla gränser. Det riktades mot Wesslau och hans familj. Jag kan inte citera det fullt ut för det lämpar sig inte i radio men det avslutas med "jag ska döda dina barn". Vi har noll tollerans mot sådant här och därför går det med stor sannolikhet in en polisanmälan i morgon, säger klubbdirektör Peter Eklund till P4 Jönköping

Vilken beredskap har ni för detta?

- Vi har god beredskap i klubben i och centralt från SHL med rutiner för hur vi ska hantera det, säger Peter Eklund.

– Vi tar självklart avstånd från det här. Det är inget som Leksand står för, säger Leksands klubbdirektör Kjell Kruse till Aftonbladet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".