Masse Doumbe är ny distansskytt i Nässjö basket. På lördagskvällen skrev han på. Foto: Nässjö basket
Masse Doumbe är ny distansskytt i Nässjö basket. På lördagskvällen skrev han på. Foto: Nässjö basket
Basket

...och nu värvar man franskt

"Vi behöver en distansskytt"
0:22 min

Det går tungt för Nässjö i basketligan. Nu värvar klubben franskt för att lyfta sig ur krisen.

I lördagens match mot Borås, som innebar ännu en förlust, djupnade krisen för Nässjö basket. Men fransmannen Masse Doumbe har tränat med laget och han verkade trivas. Efter matchen skrev han på kontraktet med Nässjö som behöver en långdistansskytt, menar sportchefen Mats Homelius.

- Vi saknar en distansskytt, det har vi tyckt ett tag. Han har tränat med oss förra veckan och det vi sett hittills så har han stor potential. Det skulle betyda mycket att få in en kille till i rotationen, sade Mats Homelius till P4 Jönköping efter lördagens match.

Doumbe har enligt sportchefen mycket bra spelförståelse och bra fysiska förutsättningar med sin längd på 203 centimeter och han kan användas på ett flertal positioner i laget.

Kontraktet gäller för resten av den här säsongen, skriver Nässjö basket på sin hemsida. Det är oklart när han kan spela sin första match för Nässjö eftersom administationen kring övergången inte är helt färdig.

Masse har under den här säsongen varit skadad men har tränat fullt sedan två månader tillbaka. Han har tidigare spelat på college i USA men efter det spelat i högsta ligan i både Grekland och England.

Kommer Doumbe lösa krisen i Nässjö? Kommentera!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".