Arkivbild: Oskar Mattisson/Sveriges Radio
Håkan Sandahl. Foto: Oskar Mattisson/Sveriges Radio
Jönköping

Håkan - den sista länspolismästaren

Håkan Sandahl: Kommer få använda det nätverk som jag ändå skaffat mig
12 min

Han tillträdde tjänsten i april 2011.  Vid årsskiftet slutar han. I dag gästade Håkan Sandahl P4 Jönköping och berättade om sina år som länspolismästare.

– Det var en möjlighet att få flytta hem, jag är ju från Jönköping, och att få bli myndighetschef, att få ta ansvaret för en så stor och viktig verksamhet. 

Så svarar Håkan Sandahl på programledare Hasse Petterssons fråga varför han sökte tjänsten från början, då för några år sedan.

Att han slutar om en månad beror på en omorganisation.
– Polismyndigheten i Jönköpings län går i graven vid årsskiftet, så jag blir ju den siste länspolismästaren i Jönköping för den titeln kommer att försvinna.

När de polisanställda här går över i en ny myndighet går Håkan Sandahl vidare till nya utmaningar. Han ska visserligen bo kvar i hemstan, men bli kommunchef i Ulricehamn.
– Det ska bli fantastiskt roligt att gå från en offentlig verksamhet till en annan som är mycket bredare och berör människors vardag.

Fotnot: Den 1 januari 2015 kommer Sverige få en samlad Polismyndighet till skillnad från dagens uppdelning i Rikspolisstyrelsen och 21 polismyndigheter. (Källa: Polissamordningen)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".