Gislaved/Smålandsstenar

Många villainbrott i skydd av mörkret

På bara ett par timmar igår kväll upptäcktes fyra olika villainbrott i länet, inom ett litet geografiskt område.

Det första inbrottet upptäcktes strax efter halv sex igår kväll, på Poppelgatan i Gislaved, där tjuvar tagit sig in på baksidan. Bara en halvtimma senare upptäckte villaägare på parallellgatan Hasselgatan att ett fönster var uppbrutet och att tjuvar varit inne i det huset. Vad som stulits vid de inbrotten är oklart än.

När sedan en villaägare på Björkgatan i Smålandsstenar kom hem vid halv sju fanns tre personer i huset. De flydde till fots från platsen och ingen greps. Det är oklart om de fick något med sig från huset.

Lite senare upptäcktes dessutom ett inbrott i ett hus på Södra Långgatan i Smålandsstenar, inte långt från Björkgatan, där det stulits kontanter och smycken.

Polisen ska göra tekniska undersökningar för att se om inbrotten kan hänga ihop.
– Med tanke på att orterna och husen ligger nära varandra är det ju möjligt att det är så, säger vakthavande polisbefäl Maria Lavesson till P4 Jönköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".