Mordplatsen Norrahammar. Foto: Therese Edin/Sveriges Radio
Foto: Therese Edin/Sveriges Radio
Jönköping/Malmö

Pappa skulle hämnas mord på son

Två familjemedlemmar till den 17-åring som sköts ihjäl i oktober i Norrahammar utanför Jönköping misstänks nu ha planerat för hämnd.

Natten till i fredags, när begravningen av den 17-årige killen som sköts till döds i Norrhammar skulle äga rum, så greps hans pappa och broder av polis.

De misstänks för att kort efter dödsskjutningen i Norrahammar ha beväpnat sig och planerat för att begå mord.

Igår häktades de båda av Malmö tingsrätt, pappan för förberedelse till mord vilket han nekar till. Han medger dock vapenbrott som han också misstänks för.

17-åringens bror, en 24-årig man, häktades för grovt vapenbrott - även han mot sitt nekande.

P4 Jönköping har tidigare berättat att det andra offret - en 16-åring som överlevde - också sitter häktad, han misstänks för mordförsök på tre bröder på Kantatgatan i Malmö.

Pappans advokat säger att mannen nekar till att han förberett mord, men vill inte svara på om han själv känner sig hotad.

– Det finns en bra förklaring till att han bar vapen, säger advokat Gunnar Berge Försund.

Samtidigt säger han att mannen mår dåligt, dels för att han nu missade sonens begravning.

– Han är tyngd av en svår förlust, det är ett jobbigt sorgearbete som pågår och det överskyler nog alla andra problem skulle jag tro.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".