Jimmy Henriksson
Jimmy Henriksson. Foto: Dan Segerson/Sveriges Radio.
Landstinget

Folkpartiets toppnamn utmanas

Jimmy Henriksson: Jag vill ha ledartröjan
1:13 min

Det är inte säkert att Folkpartiets topp-namn i landstinget, Lena Skaring Thorsén, får fortsätta leda partiet när man går över till region efter årsskiftet. Hon utmanas nu av Jimmy Henriksson från Aneby.

Lena Skaring Thorsén har lett Folkpartiet i landstinget senaste mandatperioden och är 65 år, men vill fortsätta som gruppledare även efter årsskiftet. Nu blir det Folkpartiets medlemmar som avgör vem som ska bli partiets toppnamn i nya regionen framöver. Och 38-årige Jimmy Henriksson är sugen på att ta över.

– Jag har varit öppen med att jag gärna tar ledartröjan i regionarbetet. Jag tycker det är viktiga och centrala frågor och jag är sådan som person att går jag in i något så gör jag det helhjärtat, säger Jimmy Henriksson.

Är du missnöjd med hur Folkpartiet har skötts hittills i Landstinget?

– Jag tycker att Folkpartiet så väl som andra partier har en hemläxa att göra, jag har upplevt att landstingspolitiken och sjukvårdspolitiken är allt för anonym.

Den 6 december ska Folkpartiet besluta om det blir Jimmy Henriksson eller Lena Skaring Thorsén som blir folkpartiets toppnamn i den nya regionen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".