Ilan de Basso (S). Foto: Peter Jernberg/Sveriges Radio.
Ilan De Basso (S) Arkivbild, foto: Peter Jernberg/Sveriges Radio.
Jönköping

Många reagerar efter öl-servering på kommunal studieresa

Ilan de Basso: Måste ta till sig av vad som hänt
1:19 min

Ansvariga politiker i Jönköpings kommun tar nu kraftfullt avstånd från det som hände nyligen i samband med en studieresa, då en kommunal chef delade ut öl till de anställda.

Med på resan fanns en medarbetare med missbruksproblem och som fick ett återfall.

– Jag blev väldigt upprörd över det, vi har en alkoholpolicy i kommunen och den ska följas, säger Ilan de Basso som är socialdemokratiskt kommunalråd.

Idag är det många som har reagerat på nyheten att en chef för en avdelning inom Jönköpings kommun skulle ha delat ut öl till medarbetarna under en studieresa. 

Med på resan fanns även en medarbetare som hade missbruksproblem och som samme chef tidigare hjälpt med rehabilitering. Personen i fråga fick ett återfall på grund av ölen som chefen delade ut.

Kommunen har en tydlig alkoholpolicy, man bjuder inte på öl och man dricker inte alkhol under arbetstid.

Ilan de Basso är förvånad över det som hänt, han menar att alla anställda - och inte minst cheferna - i kommunen ska veta vad som står i policyn.

Vad kan ni göra för att detta inte ska upprepas?

Jag tror att den debatt som uppstått med anledning av det här exemplet i sig kommer göra att man går tillbaks och tar en diskussion och jag hoppas att man nu, i alla delar av vår organisation, tar till sig av vad som har hänt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".