Friskolan Prolympia i Jönköping. Foto Rebecka Montelius, Sveriges Radio
Prolympia i Jönköping. Arkivbild: Rebecka Montelius, Sveriges Radio
Jönköping

Flicka påkörd utanför skola

En flicka blev i morse påkörd av en bil utanför friskolan Prolympia i Jönköping. Föräldrar har tidigare oroat sig för trafiksituationen vid skolan.

En flicka i tioårsåldern blev vid åttatiden påkörd av en personbil på Huskvarnavägen på Rosenlund. Det är än så länge oklart om olyckan skedde på ett övergångsställe. Om utredningen visar att flickan kördes på på ett övergångsställe kan kvinnan som körde personbilen bli misstänkt för brott.

Flickan fördes efter olyckan med ambulans till sjukhus, men enligt polisen var det mest för observation. Flickan kunde själv gå till ambulansen.

Flera vittnen fanns vid olycksplatsen och polisen ska nu utreda omständigheterna kring det som hänt.

P4 Jönköping har tidigare berättat att föräldrar till barn på Prolympia på Rosenlund är oroliga över trafiksituationen vid skolan. Även personal på skolan har försökt få kommunen att sänka hastighetsgränsen. 

Prolympia har skola från förskoleklass till nian på Rosenlund, där det är 50 kilometer i timmen som är gränsen. Jönköpings kommun kommenterade 2011 påtryckningarna från föräldrar och personal med att de inte kunde göra något. I stället menade man att skolan var felplacerad.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".