Jon Solheim, August Ahlberg och Axel Janossi
Jon Solheim, August Ahlberg och Axel Janossi. Foto: Hasse Pettersson/Sveriges Radio
Gränna

Han spelar hårdrock på svenska - med poppiga inslag

Det är ganska rått. Det är ganska tufft. Det är ganska tajt. Det är ganska distat. Så beskriver programledaren Hasse Pettersson musiken från Replokalen i dag. 

Jon Solheim själv svarar så här på frågan om hur man ska beskriva musiken:
– Det är alltid lite svårt själv så men en polare sa att det lät som en blandning mellan Black Sabbath och en tonsäker Håkan Hellström.

Sångaren och gitarristen Jon Solheim slog sina första ackord i Gränna, där han växte upp. I Ribbaskolan fick han grunden i sina färdigheter. Sedan dess har band och konstellationer avlöst varandra. Numera bor Jon Solheim i Göteborg och är mest aktuell i bandet Dödaren.

Men han har också ett soloprojekt som han kallar Solheim & Dådet, där han skriver texten och musiken själv och spelar alla instrument i studion.
– Jag har släppt tänkandet och så skriver jag det som kommer och då blir det bättre, djupare, jag märker det i efterhand när jag skriver en text och sjunger den att  - åh shit, det här var nog nåt som betyder nåt för mig.

Men när det är dags för liveuppträdanden, som i Replokalen hos Hasse Pettersson i dag - då är det band som gäller.

Därför tog han med sig basisten August Ahlberg och trummisen Axel Janossi till studion i Radiohuset i Jönköping i dag. Resultatet hör du i ljudfilen ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".