Mary Wilson. Foto: Casey Curry/TT
Mary Wilson. Foto: Casey Curry/TT
Jönköping

Hon har varit stjärna i 55 år

Mary Wilson: I love touring
4:17 min

För 55 år sedan var hon med och bildade legendariska tjejgruppen The Supremes. Nu är Mary Wilson på turné med Stones-stjärnan Bill Wyman och på väg till Jönköping.

Bill Wyman från Rolling Stones är ute på det som sägs vara hans sista turné med Bill Wyman´s Rhythm Kings, som också har fint sällskap av sångerskan Mary Wilson, från legendariska gruppen Supremes och världsgitarristen Albert Lee.

Sedan 2007 har Wymans band Rhythm Kings varje år rullat ut på turné runt om i världen, alltid med några av de bästa musikerna och alltid har de levererat klassisk blues, jazz, soul och rock´n roll av högsta klass. Nu verkar det som att Bill Wyman, 77 år, drar sig tillbaka från sitt turnerande.

Men först gör han och bandet och Mary Wilson tre spelningar i Sverige: i Göteborg, Stockholm och i konserthuset i Jönköping på onsdag.

P4 Jönköpings Magnus Nilsson ringde upp Mary Wilson för att höra om hon fortfarande gillar turnélivet, hur det är att spela med Bill Wyman och vad hon tycker om Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".