Patrik Olderius, Destination Jönköping. Foto: Maria Franzén/Sveriges Radio
1 av 2
Patrik Olderius, Destination Jönköping, i de ännu ganska tomma lokalerna. Efter jul går flyttlasset. Foto: Maria Franzén/Sveriges Radio
Kristina Hjert driver en butik i den i övrigt ganska öde Passagen. Foto: Maria Franzén/Sveriges Radio
2 av 2
Kristina Hjert driver en butik i Passagen. Hon är övertygad om att turistbyråns flytt lockar mer folk. Foto: Maria Franzén/Sveriges Radio

Destination Jönköping flyttar till bortglömd passage

Patrik Olderius, vd: Får en helt ny destinations-butik
4:21 min

Just nu går flyttlasset för Destination Jönköping och Turistbyrån i Jönköping. 

De flyttar in i Passagen, alltså den lilla genomgången mellan Smedjegatan och södra Strandgatan. Det är en lokal som många butiker flyttat ifrån de senaste åren, men det skrämmer inte Patrik Olderius som är vd på Destination Jönköping.

– Anledningen till att vi flyttar från stationen är att de strömmar av människor har förflyttats upp i stan plus att vi på stationen har varit otroligt behjälpliga med att sälja bussbiljetter och tågbiljetter och sådana saker och det har tagit en del av vårt fokus. Därför har vi valt att flytta upp i centrum, för det är här pulsen är. Vi kände att den här lokalen är perfekt med alla parkeringshus runt omkring. Sedan vet vi att den här internationella turistinformationsskylten drar till sig människor, säger Olderius.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".