Örebro tingsrätt.
Örebro tingsrätt. Foto: Malin Holmberg/Sveriges Radio.

Pojkvännen orkar inte vittna i styckmordsrättegång

I dag fortsätter rättegången mot den 25-åriga kvinna som misstänks för styckmordet på en kvinna i Askersund. Pojkvännen dök inte upp i tingsrätten idag fast han var kallad.

Den misstänkta för mordet har kopplingar till Vetlanda. Bakgrunden till mordet uppges vara svartsjuka. Den misstänkta för mordet var tidigare tillsammans med den mördades pojkvän.

Vill inte komma till tingsrätten

Det var i pojkvännens lägenhet som mordet skedde. Han var kallad till Örebro tingsrätt idag, men kom inte. I stället lämnade hans advokat in ett läkarintyg om att hans psykiska hälsa gör att han inte klarar av att förhöras i tingsrätten. Men tingsrätten godkände inte läkarintyget och meddelade att pojkvännen måste komma till rättegången i morgon i stället för idag.

Rättens ordförande meddelade att mannens vittnesmål är så viktigt, att han måste komma till rättegången trots läkarintyget.

Mamma, bror och styvfar vittnade

Idag har den mördade kvinnans bror, mamma och styvfar berättat i tingsrätten.

Brodern berättade om sista mötet med sin syster och ett obehagligt sms som kom från den 25-åriga kvinnan. Brodern var samlad, men lite dämpad, när han berättade i tingsrätten.

Mamman var också samlad och berättade om det den kaosartade relationen mellan sin mördade dotter och pojkvännen.

Jag sjönk ihop på golvet när de berättade. Nåt sånt kan ju inte hända.

Du kan följa Sveriges Radio Örebros direktrapportering från rättegången här.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".