Örebro tingsrätt.
Örebro tingsrätt. Foto: Malin Holmberg/Sveriges Radio.

Misstänkt i styckmordsrättegång bad anhöriga om ursäkt

I eftermiddag förhörs den misstänkta 25-åriga kvinnan om styckmordet i Askersund. Den misstänkta har kopplingar till Vetlanda.

För första gången under rättegången förhörs nu den misstänkta 25-åriga kvinnan under eftermiddagen.

Hon började förhöret med att med bräcklig röst och gråt i halsen be de anhöriga om ursäkt. Det blev en konstig stämning i rättsalen. Hon säger att hon inte kan förlåta sig själv och därför inte kan begära att de förlåter.

Den misstänkta gav bilden av ett kaotiskt förhållande. Hon berättade att hon under flera månader mått väldigt dåligt. Den misstänkta kvinnan berättade om sin relation med den förra pojkvännen, som ska vara orsaken till svartsjukan. 

Han var som en drog för mig.

Hon berättade att hon natten innan mordet inte sov nånting. Att hon fortsatte att spionera och leta efter offret. Och att hon till slut åker till adressen där mordet skedde. Hennes tanke, enligt henne själv, var att hon skulle slå offret i huvudet  med hammaren så hon blev medvetslös, alternativt att hon skulle ge henne en spruta samtidigt som hon hotade med kniven. Sen skulle hon åka därifrån. Hon ville skrämmas.

Hon säger också att hon inte minns allt klart och drabbades av panik.

Rättegången i Örebro tingsrätt fortsätter avbruten av kvartslånga pauser under eftermiddagen.

Du kan följa Sveriges Radio Örebros direktrapportering från rättegången här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".