Mullsjö AIS David Gillek testar Linköpings målvakt. Foto: Richard Axell.
Mullsjö AIS David Gillek (Arkivbild) Foto: Richard Axell.

Innebandyspelare frias från rasistanklagelser

David Gillek: Det känns skönt
2:52 min

Mullsjös innebandyspelare David Gillek anklagades för att ha skrikit rasistiska glåpord över en motståndare, men nu har han friats helt från anklagelserna.

I går kväll kom beskedet från innebandyns juridiska nämnd som helt och hållet friar Gillek från alla anklagelser. Det var efter matchen mot KAIS Mora som motståndarna anmälde Mullsjö AIS David Gillek för att han skulle ha uttryckt rasistiska åsikter och gjort gester med samma budskap.

– Det känns självklart skönt att bli friad och få upprättelse att jag inte har gjort något fel. Jag sa aldrig de här grejerna så det fanns inte så mycket de kunde gå på, säger David Gillek

Kommer det här påverka dig och ditt rykte?  

– Det vet jag inte. Jag hoppas att alla förstår och tror på mig att jag inte har sagt de här sakerna. Jag vet vad jag har sagt och jag mår bra och ser fram emot nästa match med Mullsjö nu, säger David Gillek.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".