Jönköpings län

Ishalka överraskade bilister

Många bilister blev överraskade över den blixthalka som lagt sig på vägarna.

Trots att det på många håll  var flera plusgrader i luften var det tillräckligt kallt på vägbanorna för att fallet regn och dugg skulle frysa till på morgonen. Från många håll i Jönköpings län rapporterar bilister om blixthalka. Från länsväg 185 mellan Mullsjö och Bottnaryd rapporteras flera lastbilar ha fastnat i halkan.

På E4:an i Jönköping, mellan Ljungarum och Länssjukhuset Ryhov, körde en lastbil in i en personbil. Enligt polisen verkar ingen person kommit till skada, men bilen fick bärgas från platsen. Det är oklart om halkan bidragit till olyckan.

Senare skedde ytterligare två olyckor på E4:an i Jönköping, dels vid trafikplats Ryhov dels i höjd med Öxnehaga.

I övrigt verkar trafikanterna ha anpassat sitt körsätt efter rådande förhållanden, i vart fall har inga övriga olyckor rapporterats.

SMHI varnar för isbeläggning på vägarna i stora delar av Västsverige, Svealand, södra Norrland och hela Norrlands kustland. Regnet som drog österut över Sverige i går är orsaken. 

Fram på dagen väntas temperaturen stiga till plusgrader.

- Men lokalt på mindre vägar kan det nog fortsatt vara svårt väglag, säger meteorolog Sofia Söderberg till TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".