Arbetsförmedlingen. Foto: Ewa Malmsten/Sveriges Radio.
Arbetsförmedlingen Sävsjö. Arkivfoto: Ewa Malmsten/Sveriges Radio.

Extravalet stoppar nedläggning av arbetsförmedlingar

Kommunalrådet i Habo: Vi vill ju ha så bra service som möjligt
1:41 min

Arbetsförmedlingen lägger avvecklingen av sina kontor i sex av länets kommuner på is.

Orsaken är att det osäkra politiska läget i riksdagen gör att budgetläget är oklart, och att det är svårt för myndigheten att föra samtal med kommunerna när valrörelsen nu drar igång igen.

Arbetsförmedlingen planerar att lägga ner sina kontor i Habo, Mullsjö, Vaggeryd, Aneby, Sävsjö, Gnosjö och även kontoret i Ydre som ligger i Östergötland, men som tillhör Arbetsförmedlingen i Nässjö.

Vi fortsätter verksamheten precis som vi har gjort tidigare. Det vi inväntar nu är vilka förutsättningar som ska finnas för oss.

Förutsättningarna kan ju förändras ganska radikalt bara inom några månader. Vi vill ju ha så bra service som möjligt till våra kommuninnevånare i Habo.

Totalt är det ett 100-tal kontor som arbetsförmedlingen planerat att lägga ned, men där planerna nu avbryts, åtminstone tillfälligt, eftersom det blir extra riksdagsval i mars nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".