Jönköping flygplats.
Jönköping flygplats. Arkivbild: Joel Jonsson/Sveriges Radio
Jönköping

Hemliga planer på nytt Europaflyg

I framtiden kan det bli möjligt att åka från Jönköpings flygplats till Frankfurt i Tyskland. Det skulle underlätta för länsbor att resa vidare till storstäder i världen.

Det finns just nu, enligt uppgifter till P4 Jönköping, långt gångna planer på ett flyg till Frankfurt i Tyskland från Jönköpings flygplats. Men när vi ringer runt till de olika parterna märker vi att de inte vill berätta något om det. Men enligt våra uppgifter har förslaget varit uppe på högsta politiska nivå i landstinget.

Det handlar om att flyget som nu går mellan Karlstads flygplats och Frankfurt två gånger per dag ska mellanlanda i Jönköping.

Frankfurts flygplats är en av Europas mest trafikerade och många mellanlandar där för att ta sig vidare ut i världen. En sådan här satsning skulle alltså kunna underlätta för resandet från länet. Då skulle man till exempel kunna slippa ta sig till Göteborg eller Stockholm för att flyga reguljärt ut i världen.

Jönköpings kommundrivna flygplats har under många år haft flera miljoner i underskott och har länge kämpat för något sådant här.

Handelskammaren i Jönköping har också kopplats in och landstingspolitikerna och Handelskammaren håller nu tillsammans på att titta på hur det här skulle kunna finansieras. Men varken landstingspolitikern och centerpartisten Rune Backlund eller Handelskammarens verkställande direktör Jonas Ekeroth vill uttala sig om planerna.

Vad skulle ett Frankfurt-flyg betyda?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".