Tung snö i Jönköping. Foto: David Svanberg / Sveriges Radio
Tung snö i Jönköping. Foto: David Svanberg / Sveriges Radio
Stormen Alexander

Trafikverket: Håll er borta från vägarna

Räddningstjänsten i Jönköping uppmanar: "Håll er inne"
1:22 min

SMHI har utfärdat klass 1-varning för snöfall och nu drabbas länet av trafikstopp på flera platser.

– Trafikanterna bör inte ge sig ut på vägarna om de kan undvika det, säger Eva Nordén vid Trafikverkets pressjour till TT.

Snöovädret skapar problem i Jönköping. Christer Sjöstedt, insatsledare på räddningstjänsten, ber bilister att hålla sig inne.

– Nu är det mycket snö och trafiken står i stort sett still lite över allt. Det beror främst på att lastbilar inte tar sig fram. Det har inträffat kökrockar där bilisterna glider in i varandra, säger han till P4 Jönköping.

Längs E4:an har det varit mycket långa köer och bilar har stått helt stilla. På sträckan mellan E4 från Jönköping till Torsvik välte en lastbil, vilket medförde totalstopp. Även i Göteborgsbacken har det varit svår framkomlighet. Där körde bland annat en ambulans fast under uttryckning. Det är stora trafiksvårigheter och köer på grund av halka och dålig sikt, skriver Jönköpings Posten.

Tågtrafiken mellan Jönköping och Nässjö har stängts av, men mycket få tåg skulle ha trafikerat sträckan under de närmaste timmarna.

Inga större störningar har inrapporterats från i Skåne, och inga alls i Blekinge — men några rapporter har kommit om enstaka träd över vägar eller att vägsträckor täckts av vatten.

Ett larm inkom i västra Malmö på kvällen om en byggkran som påverkats av blåsten.

- Den står och snurrar och vi har spärrat av på platsen, säger Linda Pleym, informatör vid polisen i Skåne.

Öresundsbron har åter öppnats för trafik.

TT/P4 Jönköping

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".