Jönköpings län

Mängder av olyckor när blixthalkan slog till

Anders Löfgren, räddningstjänsten: Glashalt
2:01 min

En regnig kväll tillsammans med en kylig natt gjorde vägarna glashala.

Det har skett flera olyckor på vägarna i Jönköpings län under natten och morgonen, vägar med blixthalka har bidragit till olyckorna. Dessbättre verkar ingen person fått några allvarligare skador.

Vid 3-tiden inträffade en singelolycka med lastbil på riksväg 26/47 mellan Jönköping och Mullsjö, vid Ljunga. Lastbilen körde ner i diket och blockerade samtidigt hela vägen, i båda riktningar. Trafiken fick ledas om via länsväg 195 under flera timmar. 

– Det är halt som en skridskobana på platsen, så orsaken är helt klart halkan, säger Anders Löfgren, insatsledare.

En annan långtradare blockerade riksväg 27, mellan Rydaholm och Bor, efter en avåkning under tidig morgon.  Vid 06.40 kom besked om att trafiken släpps på.

En person fick föras till sjukhus sedan två bilar kolliderat på riksväg 40 mellan Forserum och Nässjö vid halv 8-tiden. Enligt uppgifter ska kollisionen skett efter en häftig inbromsning. Vägen stängdes av i båda riktningarna under räddningsarbetet.

Strax innan klockan 8 kolliderade en bil och en lastbil vid Solåsen, på E4:an i Jönköping. Kollisionen var dock lindrig och ingen behövde följa med ambulansen till sjukhuset. Lite senare inträffade ytterligare en singelolycka med en lastbil inblandad, den här gången vid utfarten från Myresjö i Vetlanda kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".